ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Cinquanta persones s'endinsaran en l'art de la pedra seca en la segona edició del curs

www.andorradifusio.ad

Tret de sortida a la segona edició del curs per a artesans de la pedra seca amb uns cinquanta participants. Des de cal Pal s'ha volgut destacar la importància que Andorra hagi signat la carta del paisatge que obligarà els professionals a tenir coneixements en aquesta mena de construcció.   

Unes cinquanta persones participaran en la segona edició del curs per a artesans de la pedra seca, que ha començat aquest dilluns. Una activitat que permet recuperar aquesta mena de construcció que forma part del paisatge andorrà i que té avantatges ecològics

Els murs són molt importants en els cursos d'iniciació, mentre que amb els professionals es treballaran els camins. El director del departament de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera, ha posat en relleu l'afany dels comuns des de fa uns anys "d'arreglar i donar opcions d'itinearis als turistes".

Cal Pal va iniciar precisament el projecte de preservació d'aquest patrimoni de què gaudeix el país. La seva propietària, Maria Reig, s'ha mostrat satisfeta per la signatura d'Andorra de la carta del paisatge, que obliga les constructores a tenir coneixements en pedra seca. 

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, i el d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, han donat el tret d'inici d'aquesta segona edició, que es treballarà en mòduls més petits perquè l'anterior va ser molt massiva. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Kevin Ribeiro

Comparteix: