ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Una cinquantena d'usuaris de la Creu Roja es retroben amb molta il·lusió després d'un any de pandèmia

www.andorradifusio.ad

Una cinquantena d'usuaris del servei de teleassistència de la Creu Roja s'han pogut retrobar després d'un any de pandèmia. Malgrat que durant aquest temps l'entitat ha pogut organitzar un parell de sortides, feia molts mesos que no concentrava tants padrins, acompanyats de diversos voluntaris. La millora de la situació sanitària i l'àmplia vacunació entre les franges de més edat han fet possible tornar a organitzar una iniciativa molt enyorada.

Una de les usuàries de la Creu Roja ha assegurat emocionada que activitats com aquesta "donen vida", després d'un any complicat. En aquesta línia, una altra de les usuàries, María García, ha comentat que "aquí he trobat una família", una cosa que agraeix, ja que "no vull la soledat".

I és que els padrins han trobat "un ambient molt maco" en aquesta trobada, ha assenyalat Joan Clarà, tot afegint que "és molt necessari fer de tant en tant una sortida així".

Celebren emocionats retrobar-se després d'un any, tenint en compte que l'entitat organitzava aquesta mena de sortides un cop al mes abans de la pandèmia. Una acció que esperen reprendre.

Aquesta vegada la trobada ha consistit en un llarg berenar a on els padrins han pogut conversar i compartir experiències. Els han acompanyat una desena de voluntaris, que han estat vacunats o bé han passat una prova de la Covid-19 prèviament.

Un d'ells, Roger Solé, ha remarcat que molts dels padrins es troben sols a casa i només surten en ocasions com aquesta. Per això creu que "la feina del voluntari és estar amb ells".

Per a l'activitat, es volia un espai allunyat del centre i a prop de la natura i gràcies a la col·laboració amb Vallnord-Pal Arinsal, s'ha pogut pujar al Coll de la Botella.

El seu director, Josep Marticella, s'ha mostrat molt satisfet de poder acollir aquesta trobada i fer que "els padrins puguin gaudir d'aquest paisatge, aquestes vistes i d'una bona gastronomia".

La propera sortida s'ha previst per a principis de juliol en un hotel de la Massana. Després d'una pausa a l'agost, s'espera tornar a donar vida a aquestes escapades de caràcter mensual.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada

Comparteix: