ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Col·laboració amb Catalunya per reduir l'excés de velocitat dels conductors andorrans a les carreteres veïnes

www.andorradifusio.ad

El 2018 els mossos d'esquadra van tramitar 1.015 expedients a conductors andorrans per excés de velocitat. És una quantitat important que ha portat a una iniciativa de conscienciació conjunta entre l'àrea de Mobilitat d'Andorra i el servei Català de Trànsit. En alguns casos es tracta de conductors reincidents.

Aquest dijous s'ha dut a terme una reunió de treball en la qual han participat els mossos d'esquadra i la policia andorrana.

S'ha acordat fer campanyes elaborades des de Catalunya per conscienciar els conductors andorrans que s'hi desplacin.

La iniciativa pretén rebaixar el nombre d'infraccions, que de vegades comporten accidents greus. També servirà per compartir dades que permetran saber, en temps real, el volum de trànsit que surt en dies puntuals des de Barcelona cap al Pirineu. El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, explica que "de moment volem explorar les sinergies i en els propers mesos establir estratègies comunicatives alineades amb la seguretat viària i la gestió del trànsit".

Malgrat que els d'Andorra no són els automòbils més expedientats en territori català en xifres absolutes, el nombre d'expedients oberts sí que és important en proporció al nombre de ciutadans. D'aquí la necessitat de conscienciació. El director del Servei Català del Trànsit, Juli Gendrau, vol donar resposta al desafiament d'"arribar al conductor andorrà més enllà de les campanyes publicitàries perquè quan travessi Catalunya tingui coneixement del que està passant i del que pot passar".

Precisament, la comunicació per carretera millorarà substancialment a curt termini. Un tram de la carretera que uneix el túnel del Cadí fins a Manresa augmentarà amb un carril reversible entre Berga i Bagà, segons ha avançat el servei Català de Trànsit. El projecte executiu està redactat i les obres licitades.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

3.238.99.243