ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els col·legis professionals tindran veu en l’entrada de professionals liberals sense titulació universitària

www.andorradifusio.ad

Els col·legis professionals i el Govern arriben a un acord que desactiva la preocupació per la possible entrada de professionals liberals sense titulació universitària. Permetria tirar endavant una llei en tràmit des de l'agost. Finalment han decidit que els col.legis s'implicaran en el procés d'autorització de candidatures.

Els col·legis temien que l´entrada en vigor de la nova regulació d´accés a les professions liberals, que permetia l´autorització de treball sense titulació universitària, afectés la qualitat del servei als ciutadans. Per ara les professions més afectades serien les sanitàries, com metges i infermers, i els arquitectes, però es podria ampliar en funció de la directiva europea en què es basa el projecte de llei. Per aquest motiu, l'oposició al text fins ara ha estat frontal, com ha explicat la presidenta del consell de col·legis professionals, Sophie Bellocq.

Els col·legis i els ministeris d'Educació i Interior han mantingut reunions les darreres setmanes. Els professionals liberals exigien en principi la retirada de la llei o l´obligació de demanar un informe vinculant als col·legis. Finalment, però, s´ha trobat una altra solució que en principi els satisfà. S´ha proposat que s´impliquin més en el procés d´autorització.

El Govern enviarà aviat el text al consell de col·legis que l´haurà de votar. L'acord es reflectirà a la normativa per esmenes i per això és previst que hi hagi reunions amb els grups parlamentaris.

Informa Ana Alamán
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

18.232.38.214