El col·lectiu LGTB celebra els Gaymz

www.andorradifusio.ad

Avui s'ha celebrat la primera jornada del col·lectiu LGTB Gaymz, a Andorra. Els actes de la diada han servit de carta de presentació d'una futura associació que persegueix la igualtat jurídica de les parelles homosexuals i fomentar-ne la visibilitat.

Una seixantena de persones d´Andorra i vingudes de contrades com Barcelona i Tolosa han participat avui en les activitats que han organitzat des de Gaymz.

A punt de constituir-se com a associació, ja han fet els primers contactes per participar en altres esdeveniments amb el col·lectiu francès Arc en Ciel.

Des de primera hora i fins al vespre s´han fet competicions esportives, una ballada de sardanes per a la gent gran, una gimcana per als petits i no pararan fins aquest vespre amb el fi de festa en una coneguda discoteca de la capital. Els assistents han coincidit a dir que iniciatives com aquestes ajuden a donar més visibilitat al col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.

Un dels actes centrals de la diada ha estat la lectura del manifest, en què s'ha fet especial atenció en la igualtat jurídica entre heterosexuals i homosexuals i en la democratització de les formes d'unió entre les parelles, a més d'altres qüestions com les adopcions.

Informa: Rosa Alberch   Imatge: Ll.Calvo / R.Carcellé

Comparteix: