ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Les colònies dels nens d'Andorra la Vella es traslladen a França

www.andorradifusio.ad

Les colònies dels infants d´Andorra la Vella es traslladaran a França aquest estiu, després que l´alberg de la Comella es converteixi en el British College. Així ho ha confirmat el comú després d´atorgar l´edicte a l´empresa Valrance per un import de 36.000€. El nou emplaçament no suposarà un increment de la quota per a les famílies i es dividirà en dos torns.

Situat a la regió d´Occitània a 300 quilòmetres, Saint-Sernin-sur-Rance és la localitat triada per acollir els infants d´Andorra la Vella durant les colònies d´estiu. El canvi d´ubicació es fa després que el comú hagi cedit l'alberg de la Comella, on anteriorment es feien les colònies, per ubicar-hi el British College.

La consellera de Social del comú, Ester Vilarrubla, explica que la nova destinació "és un poblet petit de 500 habitants que ja és un centre pensat per fer colónies, amb les instal·lacions adequades, un poliesrpotiu i la piscina del poble molt a prop".

Tot i la distància de la nova casa de colònies, el comú creu que serà més enriquidor pels infants. Vilarrubla argumenta que "l'objectiu no és que estiguin a prop, sinó que surtin de l'entorn més familiar i convisquin amb nens de la seva edat".

Les colònies es dividiran en dos torns, del 9 al 20 de juliol i del 30 al 10 d'agost, i l´emplaçament no suposarà un increment en el preu de la quota per a les famílies, encara que el comú hagi d´assumir un cost de prop de 36.000 euros. La consellera de Social recorda que a l'albert de la Comella també es pagaven "serveis de neteja, manteniment de l'edifici i de llum, entre altres".

Per cobrir les vacants per a les colònies, el comú ha obert una convocatòria per a contractar tres monitors. Els requisits són acreditar titulació, tenir el certificat d´estudis de català i francès, com a mínim de nivell A2, i disponibilitat horària.

Informa: J.Romero/ H.Romance
Imatges: Hèctor Romance

Comparteix: