ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Comença a treballar la psicooncòloga del servei de Salut Mental, una figura molt esperada

www.andorradifusio.ad

L´Associació contra el Càncer ha vist acomplerta finalment una de les velles reivindicacions. El servei de Salut Mental del SAAS ja disposa d´una psicooncòloga.

Disposar de servei de radioteràpia i d´un psicooncòleg eren dues de les reivindicacions més urgents d'ASSANDCA.

Des d´aquesta setmana la segona ja està resolta amb la contractació per part del SAAS d'una psicooncòloga que pugui orientar i ajudar les persones que pateixen càncer i els familiars. Per la cap de Salut Mental del SAAS, Gemma García-Parés, "era una figura molt necessària perquè millorarà la salut mental de les persones amb problemes oncològics o en l'etapa final de la vida, però també aportarà un suport a les famílies i a l'equip".

La doctora encara no ha començat el treball amb pacients, però des de Salut Mental s´espera que pugui fer-ho de manera immediata. Aquests dies "està establint criteris i formes de derivació i com ha d'actuar amb els responsables d'oncologia i cures pal·liatives", diu García-Parés.

La psicooncòloga se suma a la plantilla de professionals que treballen al servei Mental, composta per vint especialistes, entre psicòlegs i psiquiatres.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Rubén Calvo

Comparteix: