ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Comencen a arribar els treballadors de temporada contactats per les pistes d'esquí, un volum total inferior a causa de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Aquesta setmana comencen a arribar els treballadors de temporada destinats a les pistes d'esquí que es troben fora del país. El volum de contractacions que responen a aquest perfil és inferior a altres anys, tenint en compte que s'esperen molts menys turistes a causa de la crisi sanitària. Algunes de les places de les quals més es prescindeixen són les de monitor i les de la restauració. 

Comencen a aterrar els treballadors temporers que es troben fora del Principat i que han estat prèviament contactats per part de les pistes d'esquí. Fins i tot alguns ja han posat fil a l'agulla per preparar-ho tot per a l'obertura que inicialment havia de ser el 28 de novembre però arran dels confinaments dels estats veïns, s'ha posposat al 4 de desembre.

Totes les empreses segueixen la línia de contractar menys personal veient que arran de la pandèmia vindran menys visitants, sobretot de mercats estrangers. A tall de mostra, Grandvalira tindrà un 30% menys de personal en general i, malgrat que té especialistes extracomunitaris, per a les places vacants es prioritzaran persones que vinguin del servei d'Ocupació.

La reducció de treballadors de temporada repercuteix directament en les places d'allotjament. Per exemple, la societat que gestiona les pistes de Canillo, el Tarter i Soldeu, Ensisa, habitualment disposava de tres hotels, dos situats a Encamp i un a Canillo, però enguany tot se  centralitza a un de la parròquia encampadana, que té una capacitat d'unes 180 persones.

En el cas de Vallnord Pal-Arinsal, la situació és una mica diferent perquè en estar obert tot l'any, la majoria de treballadors són residents. Mentre que la plantilla d'empleats fixos es manté, ha disminuït un 20% la sol·licitud de treballadors de temporada.

Les places de les quals més s'ha prescindit corresponen a monitors i la restauració, tot i que es disposa d'una borsa de personal per poder fer contractacions temporals si calgués.

En aquest cas, no es disposa d'hotels, sinó que l'empresa treballa amb algunes immobiliàries per donar un cop de mà a l'hora de buscar allotjament si no se'n disposa.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: