ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Comencen els treballs de la primera fase d'estabilització definitiva de la zona de l'esllavissada a la CG-1

www.andorradifusio.ad

Comencen els treballs de la primera fase d'estabilització definitiva de la zona de la Portalada afectada per l'esllavissada de fa un any. Duraran dotze mesos i tenen un cost de 4,8 milions d'euros. Incloent-hi aquesta partida, fins ara s'hauran invertit 6 milions.

Aquest dilluns s'han iniciat els treballs de la primera fase d'estabilització definitiva de la zona de la Portalada, que tenen una durada prevista de dotze mesos i un cost de 4,8 milions d'euros.

Després de les tasques de neteja, estabilització i vigilància dels darrers dotze mesos de la zona afectada per l'esllavissada a la CG-1, els objectius a partir d'ara són estabilitzar la zona sud i nord de l'esllavissada amb malles, canviar els ancoratges provisionals pels definitius i substituir el mur provisional per un mur de contenció també definitiu.

Se seguirà vigilant la part central afectada de la muntanya amb sensors, però la clau és saber fins on arriba la fissura.

El cap del gabinet tècnic del ministeri d'Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas, explica que "la segona fase consisteix en una estabilització definitiva de la zona central del vessant que, en funció de les dades que obtinguem, s'haurà de fer a una profunditat major o menor i, per tant, la solució serà d'una tipologia o d'una altra". 

Afegeix que "la zona que es veu fracturada no és la part preocupant del vessant". La que interessa estabilitzar està per darrere.

Durant la primera fase, la circulació es veurà afectada en moments puntuals però sempre es mantindran els dos sentits de la marxa.

El despreniment va tenir lloc el 10 d'agost i no es va haver de lamentar cap víctima mortal. Segons l'informe encarregat per l'executiu, la responsabilitat recau sobre la propietat de la parcel·la afectada, concretament pel mal estat dels ancoratges fruit d'uns treballs que s'hi havien fet.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Txema Galilea-Arxiu RTVA

Comparteix: