ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comerciants de l'eix central confien atreure una part dels visitants francesos a partir de dilluns

www.andorradifusio.ad

Els comerciants de les parròquies centrals confien poder atreure una part dels turistes francesos que arribaran aquest dilluns en la reobertura de fronteres arran de l'inici del desconfinament en la crisi de la Covid-19. Amb tot, són conscients que mentre l'accés amb Espanya estigui tancat, el client local serà majoritari. La represa de l'activitat comercial i de la restauració i l'obertura de la frontera del Baladrà serviran per detectar si cal extremar les mesures sanitàries als establiments.

L'obertura de la frontera amb França i la represa de l'activat comercial i de restauració aquest dilluns servirà de prova pilot per a l'arribada de turistes.

Els comerciants de les parròquies centrals són conscients que, mentre no puguin arribar visitants d'Espanya, hauran de viure del client local, ja que depenen majoritàriament de clients provinents de l'Estat veí del sud.

Tot i això, la presidenta de l'associació de comerços de l'eix central The Shopping Mile, Sònia Yebra, confia poder atreure alguns visitants francesos. Assegura que estan parlant "amb el comú d'Andorra la Vella i el Govern perquè el túnel d'Envalira sigui gratuït per als francesos".

L'executiu ja va fer pública la decisió de no aplicar la gratuïtat al túnel d'Envalira, tot i que no ho descarta per a més endavant.

Els darrers mesos de confinament també han estat durs per als sectors comercial i de la restauració del Pas de la Casa, que depenen del turisme francès.

"La situació econòmica és dramàtica", assegura Antoni Miralles, de l'associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, i director de Pyrénées Pas de la Casa. "Dos mesos i mig tancats per a gent que depèn exclusivament del turisme francès, vol dir que han fet zero de caixa".

Caldrà seguir rigorosament els protocols i les recomanacions de les autoritats sanitàries per evitar cap rebrot i tornar al confinament i tancament dels establiments.

Miralles alerta que "si no fem les coses bé i es torna a tancar la frontera amb França, serà un caos total per al Pas de la Casa". "El que no podem consentir és que d'aquí a deu dies, quan el Govern faci una prova a cent persones que estiguin en contacte amb el client, hi hagi un rebrot de la malaltia."

El ministeri de Salut farà un control de l'impacte que pugui provocar l'entrada de turistes amb proves TMA a professionals d'establiments comercials i de la restauració uns deu dies després de l'obertura dels accessos.

Informa: Oliver Jaén-Laura Massegú
Imatge: Desirée Sala-Pere Besolí-Kevin Ribeiro

Comparteix:

34.204.191.145