ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comerciants esperen augmentar les vendes la darrera quinzena d'agost

www.andorradifusio.ad

El cap de setmana llarg de la Mare de Déu d'agost ha portat més turistes que l'any passat però, per contra, el comerç ha facturat menys. Alguns establiments d'hostaleria, fins i tot, s'han vist obligats a tancar diumenge per manca de personal.

Els quinze primers dies d'agost no han complert les expectatives, segons alguns comerciants. S'espera que fins a final de mes uns 400.000 vehicles hagin accedit al país, però ara per ara la facturació és inferior a la de l'any passat.

Alguns sectors no depenen tant de l'estacionalitat, com és el cas d'una botiga d'accessoris de motos. Un sector que encara manté el diferencial de preu, sobretot amb França, que pot arribar al 40%.

Falta de personal

Per a part del sector de l'hostaleria aquest cap de setmana llarg no ha estat tan bo. Alguns establiments no van poder obrir diumenge per manca de personal. "La solució que vam trobar va ser tancar diumenge, tot i que un diumenge del mes d'agost és un dia fort. Caldria un debat sobre la situació perquè potser la restauració és una feina que ja no atreu tant a la joventut com abans", explicava Guillem Marquet.

Ja fa anys que el perfil de turista que ens visita busca alguna cosa més que les compres i de fet per a molts adquirir algun producte no és una prioritat. "No surt a compte pel que gastes en desplaçament i menjar", explica un turista. "Hem vingut pel paisatge, no per comprar expressament" , diu una altra.

Els empresaris turístics confien que els caps de setmana ajudin a equilibrar una primera quinzena d'agost molt fluixa.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Sergi Linares

 

Comparteix: