ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comerciants de Meritxell, satisfets amb l'obra, i els de Riberaygua, preocupats per la connexió amb l'eix

www.andorradifusio.ad

Tres setmanes després de la inauguració de l'avinguda Meritxell els comerciants fan un balanç positiu del resultat de les obres i feliciten el comú per complir els terminis d'execució de les obres. A l'agost els comerços han millorat substancialment les vendes gràcies a l'increment de vianants a l'avinguda. Els comerciants de Riberaygua demanen un carrer per a vianants que connecti amb l'eix comercial.

La finalització de les obres de l'avinguda Meritxell ha comportat que aquest mes d'agost s'hagi incrementat l'afluència de vianants. Un fet que ha repercutit a les caixes de manera positiva, després que els mesos de juny i juliol fossin molt fluixos. "El mes d'agost sembla que les coses van una mica millor, no sé si per la millora de l'eix, crec que és un tema que es consolidarà a mig termini. Però sí estem molt contents de l'esforç que s'ha fet per part del comú d'Andorra la Vella, sobretot en els terminis d'execució", assegura la presidenta de l'Associació de comerciants, Sònia Yebra.

A hores d'ara ja haurien igualat les xifres del mateix mes de l'any anterior i preveuen que en les pròximes setmanes puguin millorar de forma substancial els ingressos de l'any passat. Des que s'ha inaugurat la reforma, amb l'eixamplament de les voreres a la part alta i l'obertura de la part baixa només per a vianants aquest mes d'agost, comprar-hi és més còmode i atractiu. "L'espai ha quedat molt interessant tant per al vianant com per les botigues, més lluminós, amb voreres més amples. Esperem que tot això, en els pròxims mesos i quan s'acabi l'avinguda Carlemany, ho puguem traslladar al consum", desitja Yebra.

La remodelació també ha repercutit de manera positiva als comerciants de Riberaygua, tot i que destaquen la necessitat de crear una zona per a vianants que permeti connectar amb l'eix comercial per no quedar-ne despenjats. "Necessitem també connectar els barris perifèrics amb l'eix. Ara com que no hi haurà The Cloud, hem de veure quina solució li trobem (a l'espai). Cotxes no hi passaran, llavors el millor és fer (una zona) per a vianants. Si ho fem per a vianants, hem de veure com estirem la gent perquè arribi a la part de Riberaygua i no quedar-se despenjants. Som 150 comerços aquí. Tenim serveis i productes per la gent que hi pugui venir", recorda el president de l'Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Antoni Mirelles.

Asseguren que hi ha una bona predisposició per part del comú per aplicar aquesta mesura i que les negociacions es reprendran a partir de setembre.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: