ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comerciants de tabac demanaran als fabricants un marge de benefici mínim del 20%

www.andorradifusio.ad

Els comerciants de tabac volen tenir garantit un marge mínim de benefici que situen en un 20%. Així ho comunicaran durant la reunió que volen demanar amb els fabricants. També valoren la possibilitat d'importar productes alternatius per no dependre totalment dels productors nacionals.

Els comerciants de tabac reconeixen que les relacions internes entre el sector no sempre són cordials, entre altres motius, per l'agressivitat en les promocions.

Tot això canviarà amb l'aplicació per llei de les tarifes mínimes de venda al públic. Però també volen garantir-se un marge mínim de benefici i per això traslladaran als fabricants la proposta de disposar d'un marge d'almenys el 20%. La proposta persegueix, sobretot, protegir els comerços petits, diu el president de la Unió de Comerciants de Tabac, Raül Calvo.

Durant la reunió d'aquest dilluns també s'ha posat sobre la taula la possibilitat d'importar directament productes. No amb la intenció d'entrar en competència amb els fabricants andorrans, sinó més aviat amb la intenció de trobar novetats i productes alternatius, i no dependre tant dels productors nacionals. No és tan evident que es pugui dur a terme, segons Raül Calvo, ja que el sector productiu nacional està molt protegit.

Un dels objectius principals de l'associació és dignificar i professionalitzar el sector, de vegades molt afectat per certes disputes i per la relació que el públic estableix amb el contraban. Actualment hi ha a Andorra unes 150 llicències de venda de tabac al detall.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: A.Romagosa / F. Montero

Comparteix:

3.235.137.159