ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El comitè d'empresa del SAAS alerta de les conseqüències psicològiques que tindrà la pandèmia en el personal sanitari

www.andorradifusio.ad

El personal del SAAS es disposa a fer front a la quarta onada de la pandèmia amb els mateixos mitjans que ja es van reforçar a partir d'aquesta passada tardor. Des del comitè d'empresa s'alerta del cansament acumulat i de les conseqüències que tindrà un cop acabi la pressió.

Fa quinze dies a l'hospital hi havia 16 persones ingressades amb Covid-19. Ara aquesta xifra s'ha més que doblat.

El SAAS va reforçar els mitjans després de la primera onada, ara fa un any, però després han estat els mateixos fent front a la segona, la tercera i ara la quarta onada de la pandèmia.

Des del comitè d'empresa alerten que un cop acabi tot, el personal necessitarà ajuda. "Serà en aquest moment de tranquil·litat quan les manifestacions de cansament sorgiran", assenyala el seu portaveu, Carles Pérez.

Reconeixen que en les últimes setmanes atenen malalts més joves i més greus. Entenen que de moment l'única solució és la campanya de vacunació.

Quant al personal sanitari que no s'ha volgut vacunar, creu que cada cop serà un grup més reduït, ja que "agafaran confiança amb la vacuna". Amb tot, remarca que "s'ha de demanar a la gent per què no s'han volgut vacunar", tot afegint que si és perquè tenen dubtes, "s'han de resoldre".

El comitè defensa que no se'ls pot obligar a vacunar-se però que el Ministeri està en el seu dret de prendre les mesures que cregui escaients per preservar la salut pública.

Informa: Ester Pons - Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.210.184.142