El comitè d'empresa del SAAS posarà una demanda col·lectiva a la Batllia 

www.andorradifusio.ad

Després de valorar-ho en una assemblea de treballadors, el comitè d'empresa del SAAS ha decidit presentar a través de la Unió Sindical una demanda col·lectiva a la batllia per reclamar els 6 milions d'euros que consideren pendents corresponents a la paga per objectius i la progressió del pla de carrera. Es tracta d'una acció individual i voluntària que es canalitza a través del sindicat que es vol fer efectiva en dues setmanes. 

380 professionals del SAAS estan a favor de presentar una demanda col·lectiva per recuperar els diners pendents de la paga per objectius. Així va quedar palès en l'assemblea convocada pel comitè d'empresa amb el suport de la branca sanitària de l'USdA d'aquest dijous a la tarda en què va participar un terç de la plantilla, tenint en compte els 295 vots delegats. Per la seva banda, les integrants del comitè alienes a l'USdA critiquen que la branca sanitària s'apropiés de la reunió sense massa opcions a opinar. 

L'endemà de la reunió, tots dos organismes titllen d'èxit la convocatòria i valoren molt positivament la rebuda de la proposta. El següent pas és recollir el màxim d'adhesions.

"S'enviarà un formulari perquè la gent que vulgui s'hi pugui adherir. Hem de recordar que és voluntari i encara que en l'assemblea hagin votat que sí, poden no continuar"
Miguel Rey, president del comitè d'empresa del SAAS

Un formulari que ja han començat a difondre per Whatsapp i pels canals no oficials. L'advocat de l'USdA serà l'encarregat de presentar totes les peticions a la Batllia. Des de la branca sanitària, es considera que ara mateix hi ha "un frau de llei" que és urgent solucionar. 

"Pel treballador suposa, d'entrada, el cobrament dels objectius de l'últim any i mig. I, de forma indirecta, implantar la paga per objectius des d'ara mateix i fins que es pugui recuperar de forma oficial i signada amb el següent conveni. Això es demora fins al 2027 perquè seria el primer moment en què es podria cobrar aquesta DPO"
Jordi Samsó, portaveu de la branca sanitària de l'USdA 

Uns beneficis que tindrien els empleats que hagin reclamat. 

Segons el comitè d'empresa, l'entrega d'aquesta demanda col·lectiva a Batllia és una manera de forçar unes negociacions que consideren cabdals amb l'objectiu de treballar un nou conveni col·lectiu de cara a l'octubre del 2025 que, d'entrada, inclogui la paga per objectius. També volen introduir canvis en els horaris, sobretot una reducció en els torns nocturns i millores i ajudes per la conciliació familiar. 

El president del comitè ha recalcat que la prioritat ara mateix és fer efectiva la demanda col·lectiva i desencallar aquestes negociacions, descartant, de moment, l'opció de fer una vaga. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Èric Mompel-Eric Escabias

Comparteix:

Peruga i Llovera a la Fira del llibre de Madrid S'embutxaca 166.000 euros de l'empresa on treballava