ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Companyies d'autobusos demanen eliminar el límit en l'aforament davant la dificultat per gestionar el transport i la pèrdua de confiança dels usuaris

www.andorradifusio.ad

Algunes companyies demanen que la limitació del 50% per al transport de passatgers s'elimini. Afirmen que la mesura perjudica l'usuari que no entén per què als Estats veïns no s'opera de la mateixa manera en situacions sanitàries més greus.

Les limitacions en l'aforament de passatgers haurien començat a provocar problemes en la gestió del servei de transport públic.

Alguns usuaris s'han trobat que no poden pujar a l'autobús perquè aquest està al límit de capacitat i s'han de quedar a la parada esperant el següent amb tots els problemes que això comporta.

Dani Vinceiro, conseller delegat d'Andbus, una companyia que opera amb transport comunal nacional i als aeroports de Tolosa i Barcelona, opina que la mesura hauria de desaparèixer perquè s'està perjudicant la confiança de l'usuari. "Costarà un esforç molt gran que l'usuari torni a confiar en el transport públic i pensi que és l'opció de futur".

Segons Vinceiro, les institucions públiques afectades són conscients de la problemàtica, però les solucions són molt complicades i econòmicament en alguns casos, com ara doblar el servei, impossibles.

Es complicat de fer entendre en definitiva una situació que a en altres llocs es gestiona de manera diferent, com a Barcelona, on la gent "pot tenir un transport públic operant al 100% amb mascareta obligatòria i les mesures que convinguin i, en canvi, a Andorra no".

Vinceiro ha explicat que les pèrdues a la companyia són entre el 70 i el 80% de mitjana en les tres branques del transport en què operen. Unes pèrdues que difícilment es recuperaran si els viatgers deixen de banda aquest tipus de transport i opten per altres alternatives.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Lina
res

Comparteix:

3.235.137.159