ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Compromís amb l'accessibilitat universal en el Dia internacional de les persones amb discapacitat

www.andorradifusio.ad

El ministeri d'Afers Socials vol avançar en l'accessibilitat cognitiva coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat. Així ho ha dit Víctor Filloy al programa "Ara i Aquí", on també ha destacat l'important paper que té en la societat el teixit associatiu.

Treballar per l'accessibilitat universal. Aquest és el repte que s'ha marcat el ministre d'Afers Socials, que considera que els país ja és molt accessible a nivell físic, però necessita seguir avançant.

Aquest dimarts amb motiu del Dia internacional de les persones amb discapacitat s'ha organitzat una formació en accessibilitat cognitiva. Víctor Filloy explica que "pretén treballar amb tot, no només físicament en els edificis, sinó en els objectes, els serveis o el transport".

Segons el ministre, el treball conjunt amb les associacions és bàsic. Considera que són el motor de les administracions per portar a la pràctica les polítiques en aquest àmbit. Per aquest motiu ha marcat un calendari de reunions periòdiques.

Això sí, els demana paciència i que siguin concretes en les demandes ja que el ritme de l'administració és més lent i moltes vegades són qüestions transversals que passen per més d'un ministeri.

Una de les qüestions en les quals s'està treballant és en la creació d'un protocol d'actuació per a famílies amb fills amb síndrome de Down.

Entrevista completa al ministre Víctor Filloy a l'Ara i Aquí:

Informa: Ester Pons
Imatges: Xabier Moreira

Comparteix:

34.239.179.228