ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Compromís per rebaixar el preu i reforçar les línies de bus al Pas de la Casa durant l'hivern

www.andorradifusio.ad

El Pas de la Casa tindrà un abonament de transport públic més assequible i més freqüències en temporada d'hivern. Són algunes de les millores pactades entre el Comú, el Govern, veïns i comerciants. També es treballa amb l'Ajuntament d'Acs-dels-Tèrmes per fer viatges a preu reduït.

La tarifa de la L4 entre el Pas de la Casa i les parròquies centrals és la més cara d'Andorra. Un viatge senzill costa 6,35 euros; 10 euros, anada i tornada, i 164,40 euros l'abonament mensual sense límit de viatges. Són uns preus massa alts segons es queixen els habitants del poble i que el Govern s'ha compromès a revisar a la baixa junt a una altra mesura: l'augment de freqüència de pas a l'hivern. Així ho reclamava el portaveu de l'Associació de Veïns i Comerciants del Pas de la Casa, Òscar Ramon.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s'ha compromès a rebaixar l'abonament i a reforçar línies a l'hivern. És una acció, diu, "que revertirà directament en la butxaca dels ciutadans".

Una altra mesura és la que s'ha parlat entre l'associació Iniciatives Publicitàries i l'Ajuntament d'Acs-dels-Tèrmes, que comptaria amb l'ajuda de la localitat per crear una línia que connectés els pobles per al transport de treballadors. El portaveu d'Iniciatives Publicitàries, Jean-Jacques Carrié, explica que de moment "hi ha entre 30 o 40 persones que venen cada dia". "Si podem, posar un bus que pugi d'Acs-dels-Tèrmes i pari a Merens i a L'Ospitalet... Que pugi cada dia i que de preu sigui com el de Perpinyà a la Tor de Querol", demana.

Aprofitant la presència del ministre Gallardo i del conseller encampadà Jordi Rogel, s'han fet altres demandes. Una per a l'hivern: el reforç de la seguretat; d'altres de referents a la part social, com l'augment del parc de lloguer i que els ajudin a tirar endavant el calendari d'activitats del 2020.

Entre les reivindicacions hi ha la cobertura i la limitació de la plaça de l'Església per poder aprofitar millor l'espai en cas de mal temps quan es fan esdeveniments al poble.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Jordi Seabra

 

 

Comparteix:

3.231.220.225