ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú abonarà en la nòmina d'abril el milió d'euros pendent del GADA

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella abonarà en la nòmina d'abril el milió d'euros pendents de pagament en concepte del GADA. Es va suspendre el 2010 i hi ha hagut picabaralles jurídiques per com s'aplicava des de llavors. Finalment, s'ha decidit compensar els empleats afectats, prop de cent, que no la van cobrar quan va estar en vigor.

El desembre el Tribunal Superior va decidir que el sistema de pagament del GADA no havia estat l'adequat i el comú d'Andorra la Vella va decidir que acordaria amb el sindicat de treballadors com s'abonaria. En sessió de consell de comú s'ha aprovat un crèdit per poder-la pagar en la nòmina d'abril. No es creu que provoqui problemes a les arques comunals. "Estem molt bé de tresoreria. El primer trimestre l'hem tancat sense haver d'utilitzar les pòlisses de descobert. Fins i tot, el percentatge d'endeutament és més baix que al desembre. Si no és necessari no ho farem, però si és necessari formalitzarem un prèstec", avança la cònsol major, Conxita Marsol.

Jordi Minguillón (CdI+Liberals) ha recordat que aquest sistema es va deixar de banda perquè no funcionava. "Es donava la paradoxa que amb aquest sistema tots els treballadors treien excel·lents i notables", explica. La consellera del PS Lídia Samarra ha celebrat que es pagui ja i sigui de cop, perquè "ja ha durat prou aquesta agonia".

En la sessió d'aquest dimecres també s'ha aprovat una modificació d'un conveni de col·laboració del comú amb FEDA.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares
Locució: Sergi Expósito

Comparteix:

34.238.190.122