ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú d'Andorra la Vella donarà dos milions al fons del Govern, finançats en gran part per l'estalvi amb l'obra dels Serradells

www.andorradifusio.ad

Dels dos milions d'euros que el comú d'Andorra la Vella donarà al fons de solidaritat del Govern amb motiu de la Covid-19, un milió quatre-cents mil provenen dels fons previstos per a la reconstrucció dels Serradells, perquè l'obra serà més barata del previst. La resta provenen d'inversions i reformes que s'ajornen.

El gros de la donació de dos milions d'euros que farà el comú d'Andorra la Vella al fons de solidaritat del Govern prové en gran part per l'estalvi amb l'obra dels Serradells. En la sessió de comú s'ha aprovat rebaixar el salari dels consellers i els cònsols en un 10%, donant la diferència a Càritas, i s'ha informat que al setembre es vol impulsar un pla de reactivació econòmica.

La resta provenen d'inversions i reformes que s'ajorne, ha assenyalat la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol. 

Des del PS els hagués agradat ser més presents en la presa de decisió i han remarcat la necessitat d'elaborar plans de contingència, segons ha expressat la consellera de PS+Independents, Dolors Carmona. 

També s'ha aprovat la rebaixa d'un 10% del salari dels consellers i els cònsols. La suma fruit d'aquesta reducció puja uns 4.600 euros mensuals que es destinaran a Càritas, per ara, fins desembre.

Per setembre s'ha previst implementar un pla de reactivació econòmica. Conxita Marsol prioritza sobretot els comerços però des de l'oposició voldrien que s'anés més enllà.

En els propers dies es publicarà un edicte per aturar de forma temporal la concessió de permisos perquè es despleguin més terrasses a l'avinguda Meritxell.

Tenint en compte l'augment de la restauració, el comú vol temps per estudiar quin ha de ser el futur de l'eix comercial.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala-Arxiu

 

Comparteix:

3.235.107.209