ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú de Canillo descarta invertir en el túnel d'Envalira

www.andorradifusio.ad

L'escassa capacitat d'incidència en la societat que gestiona el tunel d'Envalira i el fet que la inversió incrementaria el deute han estat els dos motius principals que han portat el comú de Canillo a no invertir en l'accionariat de la societat explotadora.

Va ser durant l'anterior mandat quan des de la societat explotadora van proposar al comú de Canillo de participar-hi. L'actual equip considera que l'operació està projectada com una inversió financera.

Tot i reconèixer que el rendiment estimat és superior a altres inversions, el cònsol major Francesc Camp considera que el 20% de participació que obtindria no permetria incidir en la presa de decisions. A més, la participació proposada era indirecta a través d'una altra societat on participarien la resta d'inversors.

D'haver-se concretat, la inversió significava desemborsar tres milions i mig d'euros, una quantitat que segons Camp podia condicionar significativament la capacitat inversora en altres projectes considerats més tangibles per als ciutadans perquè significaria "un increment del deute".

Una vegada el comú ha pres una decisió sobre aquesta qüestió, afrontarà altres temes pendents, com ara la renovació del contracte dels terrenys que ocupa el Palau de Gel.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

3.234.143.26