ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú d'Encamp aprova la donació d'un milió i mig al fons solidari del Govern i la rebaixa de sou dels càrrecs electes en un 10%

www.andorradifusio.ad

El comú d’Encamp ha aprovat aquest dijous al matí en sessió de comú la donació d’un milió i mig d’euros al fons solidari del Govern per pal·liar els efectes de la Covid-19, amb l’abstenció del PS, i la rebaixa d’un 10% del sou dels cònsols i consellers, quantitat que es destinaran a prestacions socials a la parròquia.

El comú d’Encamp donarà al fons solidari del Govern amb motiu de la Covid-19 un milió cinc-cents mil euros, ha afirmat la cònsol major d'Encamp, Laura Mas. 

El PS+Independents, però, s’hi ha abstingut perquè considera que la decisió no ha passat per comissió, ni s’ha pres amb prou consens i perquè no acaben d’estar d’acord amb el circuit de la partida, ja que creuen que aquesta hauria d’anat directament als ciutadans, ha comentat el conseller de PS+Independents, David Ríos.

Des d’Agrupament Encampadà estan d'acord que el Govern gestioni el fons però han preguntat quina és l’aportació de l'executiu al comú en ajudes, uns dos milions vuit-cents mil euros.

En el consell de comú també s’ha aprovat la rebaixa del sou del 10%, una decisió àmpliament acceptada, tot i que el PS ha anunciat que des del partit tots els que tenien càrrecs polítics ja van acordar el mes passat destinar aquesta quantitat a causes socials.

El total obtingut d’aquestes rebaixes es destinarà a partides socials a la parròquia.

A la reunió també s'ha aprovat la modificació de la llei de finances comunals, amb l'abstenció del PS. Es tracta d'un procés que han de fer tots els comuns amb l'objectiu que hi hagi un marc legal global que s'apliqui de manera uniforme.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Vicente Bellot

 

 

Comparteix:

3.235.107.209