ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El comú d'Encamp es vendrà les accions de SAETDE per facilitar que la societat es presenti al nou concurs de concessió de les pistes

www.andorradifusio.ad

Encara no s'ha determinat el valor però és l'única manera que té la societat de presentar-se al nou concurs per a la concessió esquiable de Pas de la Casa-Grau Roig. Així ho ha assegurat la cònsol major, que ha indicat que també s'està calculant el valor del rescat de l'actual concessió que haurà de pagar el guanyador del concurs. El plec de bases sortirà el juny del 2022. 

El comú d'Encamp ha decidit vendre's les accions que té a SAETDE, més concretament el 34,12%, percentatge que no li dona gaire poder de decisió. La cònsol major ha assegurat que això permetrà tirar endavant el nou concurs de concessió amb totes les garanties.

El que encara s'està determinant és el valor de les accions, que de ben segur s'atansen als milions d'euros ja que la societat està present a SECNOA, NEVASA i Pas Grau Internacional. Una valoració que podria estar enllestida aquest gener. Paral·lelament s'estudia un altre valor, el del rescat dels 17 anys que queden de la concessió actual. Uns diners que haurà d'abonar el nou adjudicatari. Laura Mas diu que la sortida del comú de la societat és positiva ja que s'assegurarà uns ingressos fixos cada any. 

Mas, que ha indicat que el preu del cànon també es revisarà a l'alça, ha avançat que els passos que seguirà el comú s'exposaran en una reunió de poble un cop s'hagin determinat la suma que representa tota l'operació. Ha recorda que el plec de bases del nou concurs, que sortirà el juny del 2022, preveurà canvis en els espais de concessió que reduiran la part de Pessons i ampliaran la del Pas de la Casa, tot pensant en l'afectació del canvi climàtic. El que no s'ha decidit encara és si el concurs serà nacional ni tampoc la durada. El que sí està clar és que haurà d'incloure unes inversions mínimes, una el peu de pistes del Pas de la Casa. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Arxiu / Sergi Linares 

 

 

Comparteix: