ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú d'Escaldes-Engordany aportarà un milió d'euros al fons de solidaritat per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Escaldes-Engordany té la intenció d'aportar un milió d'euros al fons solidari per pal·liar els efectes de la pandèmia. A Ràdio Nacional, la cònsol major, Rosa Gili, ha reconegut que és la xifra que han pactat amb el cap de Govern.

El comú d'Escaldes-Engordany no s'ha negat mai a col·laborar econòmicament amb el Govern per superar els efectes de l'emergència sanitària. Això sí, abans volia parlar-ho amb el cap de Govern per pactar l'aportació i on aniria destinada. Un cop aclarits aquests aspectes, Rosa Gili ha mostrat la voluntat de participar en el fons amb una part de la partida de dos milions i mig d'euros que el comú té reservada per ajudar els ciutadans més afectats per la pandèmia. Serà un milió d'euros i Gili ha ha assegurat que el compromís és que vagi destinat a pagar suspensions temporals de contracte i ajudes als autònoms.

La resta d'aquesta partida de dos milions i mig servirà, entre d'altres, per oferir ajudes a famílies, empreses i autònoms i reactivar l'economia escaldenca. Quant a la rebaixa de sou dels càrrecs electes, extrem sobre el qual no hi va haver acord en l'última reunió de cònsols, Gili ha avançat que ho debatran en la pròxima sessió de consell de comú.

També ha anunciat que, en un estiu on molta gent s'ha quedat amb pocs o cap dia de vacances, s'ha reforçat l'oferta d'activitats, sobretot per a infants i joves. Activitats destinades no només a ciutadans de la parròquia, sinó de tot el país.

Informa: Jordi Cama
Locució: Jordi Domingo

Comparteix:

18.208.126.130