ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El comú d'Escaldes-Engordany prioritza la seguretat i l'opinió dels veïns en el projecte de l'heliport

www.andorradifusio.ad

Al comú d'Escaldes-Engordany l'oposició ha demanat a la majoria el seu parer respecte a la construcció de l'heliport a la zona de Tresoles. Ho fa arran de la proposta de Demòcrates, el partit que també governa al comú, al programa electoral, favorable a la construcció. La cònsol major no ha volgut posicionar-se.

Segons Trini Marín, el més important és fer prevaler la seguretat dels ciutadans i, encara que encara faltin informes que avalin la construcció de l'heliport a la parròquia, el més important és escoltar els veïns.

Els consellers de PS+Independents i de Liberals d'Andorra+Independents, Cèlia Vendrell i Higini Martínez-Illescas, han demanat el parer de la majoria per a una infraestructura els informes de la qual no són favorables perquè al terreny no hi ha espai per fer una pista amb el rodatge suficient per fer aterratges d'emergència.

Vendrell ha posat l'accent en l'opinió de la ciutadania, que s'ha manifestat públicament en contra de la construcció. També en la despesa que generaria demanar més informes, atès que els que ja s'han fet han estat negatius.

Per la seva part, Martínez-Illescas ha demanat l'elaboració d'estudis específics sobre la contaminació acústica que provocaria el sobrevol d'helicòpters a 100 metres d'altura per conèixer les conseqüències que pot arribar a tenir en els descans dels veïns del Roc de Caldes.

El consell de comú també ha ratificat els acords adoptats per la comissió de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror, tot i que sense el suport de PS+ Independents. Vendrell ha votat en contra en no estar d'acord amb la política de contractació seguida amb una de les treballadores.

Informa: Tatiana Navarro

Comparteix: