ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El comú ordinenc, satisfet de la posada en marxa de l'itinerari Riberamunt

www.andorradifusio.ad

El mirador solar de Tristaina és un dels principals reclams turístics del país, però a Ordino també s'ha posat en marxa aquest estiu l'itinerari Riberamunt. A peu o bé amb BTT, permet conèixer les poblacions del nord de la parròquia. 

Caminar quinze quilòmetres al costat del riu i al llarg d'aquest camí ral és la nova ruta turística que proposa Ordino. El que busca és precisament donar a conèixer el nord de la parròquia, el que ells en diuen Riberamunt. "Fins no fa gaire, semblava que tot es concentrava al poble d'Ordino. El que volem és, precisament, que tota la vall gaudeixi de la visita dels turistes" ha explicat el conseller de Comunicació, Sistemes d'Informació i Gestió i Desenvolupament Humà, Xavier Herver. "Estem molt satisfets perquè està funcionament molt bé", ha afegit.

De Sornàs fins al Serrat, passant per Ansalonga, la Cortinada, Arans i Llorts. Vint-i-cinc punts d'interès turístic a l'abast d'un sol clic. Només escanejant els codis QR al llarg de Riberamunt podem conèixer diferents punts d'interès turístic. Per exemple, ara ens trobem a l'antic molí i serradora de Cal Pal, on a través del sistema hidràulic es preparaven els taulons de fusta i la farina per fer el pa.

L'església de Sant Martí n'és un altre. Del segle XII, conserva encara una part de les pintures murals romàniques. A part, Riberamunt també brinda l'oportunitat de caminar o bé anar amb bicicleta pel bell mig d'un territori declarat reserva de la biosfera per la Unesco.

"Ordino està de moda, i convidem a tothom que vulgui venir que aprofiti perquè ara és el moment de poder pujar i fer aquest tipus de recorreguts abans que arribi el fred", ha indicat Herver. Tot i això, quan aquest bon temps s'acabi, la ruta està pensada també perquè es pugui fer en qualsevol època de l'any.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Nil Forcada

Comparteix: