ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comuns acorden obrir el procés administratiu per reclamar al Govern les transferències del 2017

www.andorradifusio.ad

La disputa per la liquidació del 2017 de les transferències entre els comuns i el Govern podria acabar a la justícia. Durant la reunió de cònsols s'ha acordat obrir el procés administratiu.

Els comuns han acordat obrir el procés administratiu sobre la reclamació de les transferències del 2017. Així ho han consensuat durant la reunió de cònsols d'aquest dimarts assegurant que ho fan per evitar la prescripció del deute que segons mantenen existeix en la liquidació de l'exercici.

En qualsevol cas, confien que es pugui arribar a un acord i es mostren oberts per continuar negociant amb el Govern. En cas contrari anuncien que elevaran la demanda a la via judicial. "La nostra esperança és que no s'hagi de prendre aquesta decisió i que es pugui trobar la solució que satisfaci tant al Govern com als comuns", ha declarat el cònsol menor d'Encamp, Jean-Michel Rascagneres.

Els comuns reclamen 7 milions d'euros, que asseguren queden pendents de liquidar del 2017. Una percepció que topa frontalment amb la valoració del Govern.

La discrepància rau per la percepció en el càlcul de les partides que han de rebre els comuns d'acord amb la llei de transferències. Els comuns mantenen que han de rebre les transferències en funció de la recaptació teòrica, però el ministeri de Finances creu que només se'ls ha de transferir el que realment s'ha cobrat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Nil Forcada
Locució: Anna Mata

Comparteix:

3.235.184.215