ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comuns cerquen els temporers bloquejats per facilitar l'ajuda

www.andorradifusio.ad

Els comuns ja treballen a localitzar els temporers afectats pels tancaments de fronteres als seus països per oferir-los ajuda. per exemple per a l'alimentació o per parlar amb els propietaris dels pisos on estan allotjats. Encamp i Canillo estan en la fase de recerca de les persones allotjades a la seva parròquia.

Canillo encara esta en la fase d'estudi de tot el personal extracomunitari que viu a la parròquia i que es troba en situacions complicades vist que no poden tornar al seu país. El cònsol major ha explicat a Ràdio Nacional que la seva és una de les parròquies amb més temporers que treballen tant a les estacions com en hotels i botigues. La voluntat de Francesc Camp és que aquestes persones puguin passar aquest període de la millor manera i per això ja treballen a identificar les necessitats per després quantificar-les. Ajudes que aniran des de poder comprar aliments com l'allotjament. Alguns ja estan allotjats als hotels que ENSISA té habilitats; per a la resta, l'estudi es farà al cas per cas. S'ha començat per l'alimentació i després s'analitzarà l'allotjament, explica Camp.

Encamp, per la seva banda, treballa en el mateix sentit i ho fa de manera conjunta amb SAETDE. I és que entre 150 i 200 temporers treballadors de la societat encampadana es troben en aquesta situació i estan allotjats i nodrits en les diferents propietats que té la societat a més dels 15 pisos socials del Pas de la Casa que cedeix gratuïtament el comú que assumirà el cost de les despeses d'aigua i llum. Ara el comú està intentant identificar si hi ha altres temporers que es troben en aquesta situació i que no són treballadors de SAETDE.

Una situació similar és la que passa a Ordino ja que els seus temporers també són treballadors de la societat germana Secnoa, encapçalada per Joan Viladomat.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Arxiu

Comparteix:

35.175.187.91