ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comuns demanen al Govern que clarifiqui els canvis per als interins eventuals a la Llei de la funció pública

www.andorradifusio.ad

Els comuns ja tenen gairebé a punt l'adaptació de l'ordinació de la Llei de la funció pública. Dubten especialment amb la situació dels interins. Ha estat un dels temes centrals de la darrera reunió de cònsols abans de les eleccions.

Tot i que tenen temps fins al març de 2020, els cònsols volen aprovar l'adaptació de les ordinacions comunals a la nova Llei de la funció pública a finals del mes vinent. Estan treballant un text unitari que ja està gairebé acabat, pendents dels dos articles que el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucionals i d'alguna altra modificació per part del Govern.

"Aquests cònsols, com que són els que hi han treballat, majoritàriament la voldrien aprovar i deixar-la feta perquè els propers cònsols, quan arribin, no es trobin amb una qüestió que no coneixeran", explica la cònsol major d'Andorra la Vella. Conxita Marsol ha manifestat que "el nostre interès és aprovar-la aquest any i, si després s'ha de fer alguna modificació, ja es farà quan toqui".

El canvi més important rau en els treballadors interins de caràcter eventual, que el nou text equipara als funcionaris en diversos aspectes. Per això demanen a la ministra que ho precisi. "Pensem que la llei no és suficientment clara", insisteix Marsol, tot reconeixent que és allò que "genera més dubtes". "Voldríem que si el Govern vol modificar la llei, com ha dit, que també aprofiti per clarificar aquesta qüestió".

La nova Llei de la funció pública no fa referència als agents de circulació, que, malgrat no ser un cos especial, tenen el seu propi text. Així, els comuns afegiran a la seva ordinació que, pel que fa a aquelles qüestions que no prevegi la llei dels urbans, es regiran per la general.  

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Romagosa-Anna Ginestà

Comparteix:

3.231.167.166