ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comuns hauran d'especificar la part subvencionada en els preus públics

www.andorradifusio.ad

La Llei de finances comunals obligarà els comuns a detallar en tots els preus públics el cost real del servei i la part subvencionada. També exigirà a totes les empreses participades de manera total o parcial pel comú que reflecteixin les xifres econòmiques en els pressupostos i balanços de la corporació comunal.

La llei de finances comunals aportarà novetats pel que fa als serveis subvencionats pels comuns en empreses privades. A partir de l'entrada en vigor del nou text caldrà que es determini el preu final del servei, el preu real i la quantitat que subvencionin els comuns. Sempre en el cas que es tracti de serveis de contractació voluntària i quan el preu de venda sigui inferior al del cost real. "En aquests casos concrets s'haurà de ficar el preu al qual estem venent, el preu que ens està costant i la diferència ha d'anar per subvenció", ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, com a portaveu de la reunió de cònsols celebrada a la parròquia.

A més la llei obligarà els comuns a incloure en els pressuposts i balanços el balanç economic de les empreses en les quals participen de manera total o parcial. Actualment ja es consolidaven, però es farà amb més especificacions per guanyar transparència i garanties. Els comuns estan acabant d'enllestir la proposició de llei que modificarà la llei de finances comunals. La intenció és presentar-la a tràmit parlamentari abans que finalitzi l'actual legislatura, tot i que no s'aprovarà fins al proper consell general i podria entrar en vigor el 2020.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges. Anna Romagosa

Comparteix: