ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comuns reforçaran la vigilància per evitar l'accés de vehicles motoritzats a la muntanya

www.andorradifusio.ad

Només dues multes per accés prohibit de vehicles motoritzats al medi natural. Aquest és el balanç de l'any passat dels comuns, que són els que tenen la potestat sancionadora. Canillo va ser la parròquia on es van produir les denúncies. Els comuns preveuen més vigilància amb l'arribada del bon temps.

La coma de Ransol, a Canillo, va ser el lloc on es van detectar l'any passat dos vehicles motoritzats, un 4x4 i un bugui, que van accedir de forma irregular al medi. L'acció es va saldar amb dues multes per valor de 300 euros.

Són les úniques sancions imposades pels comuns per aquest motiu. Amb l'arribada del bon temps els comuns preveuen augmentar la vigilància per evitar que hi hagi accessos prohibits de vehicles motoritzats en un moment en què la gent aprofitarà per sortir a la muntanya.

Una de les zones protegides és la vall del Madriu-Perafita-Claror, patrimoni mundial de la Humanitat per la Unesco i com a tal, amb l'accés motoritzat prohibit. Un cos d'ecoguardes informa, vigila i si és necessari, intervé. "El Madriu és la nostra joia i se l'ha de cuidar", manifesta la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, destacant els projectes a la vall.

El comú de Sant Julià va ser l'últim a redactar les ordenances que regulaven l'accés al medi natural. Va ser a l'agost de l'any passat i de moment han apostat per la pedagogia. El cònsol, Josep Majoral, indica que s'ha anat recordant, sensibilitzant i explicant "que hi ha una regulació que s'ha de complir".

A la Massana, on ja tenen prohibit l'accés motoritzat al Comapedrosa, el camí Ral i tot el domini de Pal-Arinsal, preveuen aquest any limitar el pas a altres zones de muntanya. Per fer-ho s'està actualitzant el mapa de camins, en què quedarà definit com es pot accedir a cada espai amb la intenció d'assolir la convivència entre vianants, bicicletes i motocicletes. La parròquia disposa de més de vuitanta camins inventariats.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa-Jordi Seabra-Arxiu RTVA

Comparteix:

44.192.253.106