ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els comuns reforcen efectius per atendre la gent gran

www.andorradifusio.ad

Els comuns també han incrementat efectius i serveis per atendre les necessitats de la gent gran, un dels col·lectius més vulnerables davant el coronavirus. Cada dia al migdia s'activa el protocol per portar-los l'àpat a aquells que ho necessitin.

El menjar elaborat amb productes frescos i convenientment envasat arriba al centre de distribució.

Des d'aquí vuit agents del servei de Circulació i Atenció Ciutadana el reparteixen a cada llar de padrins i padrines, clients habituals del servei de menjador, tot i que és obert a qualsevol persona gran que ho sol·liciti.

S'asseguren que cada dia disposin dels recursos necessaris més bàsics per evitar sortir al carrer. El dinar es comença a repartir al migdia i a Escaldes-Engordany són uns 40 padrins els que se'n beneficien.

L'agent de primera del servei de circulació d'Escaldes-Engordany, Jaume Ambor, explica que el servei està programat amb la llar de jubilats i el comú. A partir d'aquí, "ens porten el llistat, el mirem i ho posem tot dintre de les bosses per portar-ho als domicilis".

Dimarts i divendres es reparteixen els àpats de tota la setmana per a uns quinze padrins de la capital.

És un servei que el departament de Social ofereix habitualment, tot i que la demanda s'ha incrementat amb el coronavirus.

Tal com a la resta de parròquies, el servei de seguiment dels padrins és continu, per intentar que les primeres necessitats estiguin cobertes.

La cap de l'àrea del departament social del comú d'Andorra la Vella, Montserrat Altimir, explica que "més enllà del repartiment, estem trucant a la gent gran de la parròquia i persones que estan soles, i mirem com solucionar les diferents necessitats que puguin tenir".

Els comuns tenen habilitats telèfons per atendre les necessitats dels padrins les 24 hores del dia.

Tot indica, malauradament, que les mesures excepcionals a causa del coronavirus caldrà continuar aplicant-les molt de temps i fins que tot es normalitzi serveis com aquest facilita el dia a dia d'un dels col·lectius més vulnerables, el de la gent gran.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Xabier Moreira

Comparteix:

3.235.11.178