ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els comuns retolen els passos de vianants amb indicacions per als que més les necessiten a proposta d'AUTEA

www.andorradifusio.ad

Aquesta pandèmia ha posat la societat en la tessitura de moltes persones que necessiten indicacions per saber com circular per un espai. És el cas de les persones que pateixen un trastorn de l'espectre autista. Per tal que circulin amb seguretat els set comuns han marcat els principals passos de vianants amb unes indicacions que els ho faciliten.

Aturar-se, mirar, assegurar-se que el cotxe ha parat i creuar. A partir d'ara aquestes instruccions acompanyades de pictogrames es poden veure en alguns passos de vianants a proposta d'AUTEA i gràcies a l'acció conjunta dels set comuns prop d'escoles i altres espais.

Les indicacions han d'ajudar persones diagnosticades amb algun trastorn de l'espectre autista i altres col·lectius a traspassar amb seguretat, de la mateixa manera que han fet els cònsols acompanyats de persones amb TEA, i que s'emmarca en una campanya internacional per guanyar accessibilitat. La presidenta d'AUTEA, Inés Martí, explica com els ajuda la part gràfica per "entendre què han de fer en cada moment i en cada lloc". El benefici és també per a altres persones, com els infants, assegura.

Aquest és un primer pas per avançar cap a altres espais com els parcs infantils. Però, actualment a Andorra hi ha 160 persones diagnosticades amb algun trastorn de l'espectre autista que encara troben a faltar moltes indicacions. Martí demana que se senyalitzin altres espais comuns, com les administracions, l'hospital, els poliesportius, els CAP o les escoles.

Aquesta és una iniciativa que s'havia de presentar el 2 d'abril però la pandèmia ha ajornat la seva posada en marxa.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Arxiu RTVA
Imatges cedides: AUTEA

Comparteix:

34.236.245.255