ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal Web: la programació alternativa d'RTVA

Obrir en una altra finestra

Els comuns signen el protocol de prevenció i actuació contra la violència de gènere i domèstica

www.andorradifusio.ad

Els cònsols han signat el protocol conjunt de prevenció i actuació en situacions de violència de gènere i domèstica. En la trobada ha estat present el ministre d'Afers Socials, que ha destacat la tasca que poden arribar a fer amb formació i mitjans els comuns.

La firma dels set cònsols en el protocol de prevenció i actuació en casos de violència de gènere i domèstica és el primer pas per continuar la lluita contra aquestes situacions i problemàtiques socials.

En aquest cas es posa en marxa l'actuació dels comuns, entitats més properes a la població. La prevenció i l'ajut a la víctima en el moment dels fets són dos dels pilars de la iniciativa.

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha destacat que "és molt important que en aquesta matèria els canals de derivació estiguin molt clars i sobretot han de ser molt professionals".

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, ha reconegut que en ocasions el comú és testimoni de situacions de violència de gènere. "Sovint hi ha exemples i desgràcies que van passant i persones que no ho estan passant bé a casa".

Ha assenyalat al respecte que "gràcies a aquest protocol se sabrà com actuar en cada cas".

Amb la formació la tasca del personal dels comuns a departaments com Gent Gran, Joventut i Esports serà molt més efectiva en aquesta lluita.

La cònsol major d'Andorra la Vella valora positivament aquesta formació, ja que "si el nostre personal està una mica més preparat, podrem detectar casos que si no, no es veurien".

El protocol respon així al que es demana en els textos legals d'Igualtat, Eradicació de la Violència de Gènere i Domèstica i el dels Drets dels Infants i Adolescents.

Aviat s'establirà una agenda i es determinarà la gestió de les formacions que hauran de seguir els treballadors concernits dels set comuns.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Sergi Linares

 

Comparteix:

35.153.39.7