ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La CONAVA canviarà el sistema de valoració i tindrà en compte les capacitats en lloc de les discapacitats

www.andorradifusio.ad

Tenir en compte les capacitats de les persones en lloc de les seves discapacitats. A partir de l´any vinent la CONAVA canviarà el seu sistema de valoració. És un dels punts destacats que s´han tractat en la reunió anual del Consell Nacional de Discapacitats. L'altra és la xarxa d'empreses inclusives.

En un termini de com a molt un any, la Comissió Nacional de Valoració canviarà els criteris a l´hora de decidir els graus de discapacitat de les persones. En lloc de fixar-se en què no poden fer, es llistarà el que sí que poden. És una llarga demanda del col·lectiu que suposa un canvi de paradigma. Segons ha destacat el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot,"a partir del moment en què es valoren les capacitats, posem l'accent en allò necessari que calgui oferir des del Govern o l'associacionisme perquè la persona estigui inclosa plenament, ja sigui des del punt de vista educatiu, laboral, social o familiar", Els qui ja hagin passat pel CONAVA podran, si ho volen, demanar que els tornin a valorar.

Inclusió laboral

La reunió anual del CONADIS serveix per fer un seguiment dels temes que afecten el col·lectiu. És el cas de la inclusió laboral. El nombre de persones que han trobat feina a través de la xarxa d'empreses inclusives augmentarà els propers mesos. Seran "10 noves contractacions, més les 10 que ja hi ha formalitzades", ha informat Espot. El ministre ha remarcat que "paral·lelament totes aquelles persones que estaven sota un un contracte de baix rendiment ja no ho estan", La presidenta de la FAAD, Anna Parramon, posa en relleu que "moltes empreses han reacionat i ja hi ha persones que estan treballant gràcies a aquest projecte". S'ha mostrat satisfeta i ha afegit que "el camí és llarg però es fa ràpidament".

El Govern també els ha presentat el projecte de llei dels drets de la infància i l'adolescència perquè el revisin i, si ho veuen necessari, hi facin aportacions.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Carla Sales

Comparteix: