ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Concentració contra el passaport Covid

www.andorradifusio.ad

Unes 150 persones s'han concentrat aquest dimecres al matí davant l'edifici administratiu del Govern en contra de l'obligatorietat del passaport Covid.

La convocatòria va córrer dimarts per les xarxes socials, amb el suport de la consellera general no adscrita, Carine Montaner, arran que l'executiu confirmés que es plantejava la possibilitat de fer-lo obligatori en alguns espais davant l'escalada de casos positius i la situació a la resta d'Europa.

És el cas de bars, restaurants, hotels o centres esportius. Des de fa uns dies aquesta era una mesura optativa en molts d'aquests espais, tenint en compte també que en països de l'entorn s'estan prenent decisions similars. Des de divendres passat el certificat Covid és una condició indispensable per als esdeveniments de més de 100 persones, tant interiors com exteriors. L'executiu també recomanava fer ús de la mascareta en cas de produir-se aglomeracions.

Els manifestants argumenten que el passaport Covid limita els seus drets i llibertats. "Fins ara s'havia fet bé perquè podíem anar als restaurants, bars i a fer esport. I ara què? Ens retallen totes les llibertats?" ha esgrimit Montaner demanant la dimissió del ministre de Salut "per tantes mentides". En la concentració també s'ha demanat la dimissió del director del SAAS, Josep Maria Piqué.

Sentiment compartit pels assistents, alguns dels quals diuen que no volen tenir, de cap manera, el passaport sanitari perquè, argumenten, "se'ns tanquen les portes de certs llocs". "Si volen fer algun control, que el facin a les duanes", deia un altre dels manifestants.

Molts dels assistents també critiquen que no s'ha informat adequadament dels efectes secundaris que poden tenir les vacunes, que titllen de "perillosos". Alguns dels concentrats afirmen que el passaport Covid farà que residents passius abandonin el país perquè no volen estar sotmesos a "aquesta imposició". 

 

Informa: Redacció - Pere Moliné
Fotografies-imatges: Sergi Linares

Comparteix: