ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Condemnat a 9 anys de presó ferma l'home que abusava de la filla i a 5 de condicionals la mare per consentir-ho

Aquest dijous s'ha fet pública la condemna del Tr

Aquest dijous s'ha fet pública la condemna del Tribunal de Corts als pares d'una nena que va patir abusos quan era menor de catorze anys. Al pare, que va ser l'autor material dels fets, se li ha aplicat 9 anys de presó ferma i la prohibició de contactar amb la filla durant dotze anys per abusos sexuals continuats i un delicte de violació en grau de temptativa. 

També queden inhabilitant els drets de la pàtria  protestat, guarda i custòdia i el règim de visites durant tres anys.

Queda provat, segons la sentència, que la mare era coneixedora dels fets, però els va ignorar. Per això el tribunal li ha imposat 5 anys de presó condicional i l'obligació de presentar-se periòdicament al servei d'infància. La filla haurà de ser indemnitzada amb 8.000 euros.

Finalment, el Tribunal de Corts ha absolt el pneumòleg acusat d'un delicte d'homicidi per imprudència greu per no haver comunicat a una pacient que li havia detectat una hepatitis. La malaltia va deteriorar la salut de la dona fins que va morir el 2011. Com apuntava la defensa, el tribunal considera que no existeixen elements per determinar la culpabilitat del metge.

Informa: Joan A. Sarmiento / Judith Sáez

Comparteix: