ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Condemnen l'ex consellera general Meritxell Mateu a divuit mesos de presó condicional per corrupció

www.andorradifusio.ad

Condemnada a 18 mesos de presó condicional per corrupció i a 80 mil euros de multa l'ex consellera general demòcrata Meritxell Mateu. Corts considera provat el tràfic d'influències entre el 2011 i el 2013 per BPA. L'ex conseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, ha rebut una pena de 6 mesos d'arrest nocturn com a inductor.

El Tribunal de Corts té clar que Meritxell Mateu va cometre un delicte de corrupció comès per autoritat i un altre d'abús d'informació confidencial exercit per un  càrrec públic. A més d'una condemna de 18 mesos de presó condicional haurà d'abonar una multa de 80.000 euros. Se li comissen els 48.000 euros que hauria cobrat de BPA per aquesta tasca i està inhabilitada durant 5 anys per a la funció pública

La Justícia també considera provat que l'inductor va ser Joan Pau Miquel, ex conseller delegat de BPA, i se'l condemna a 6 mesos d'arrest nocturn i a una multa de 30.000 euros. Els fets haurien passat entre el 2011 i el 2013. Segons la sentència judicial, la llavors consellera general demòcrata va usar la seva posició per informar de projectes legals en marxa a BPA a canvi de diners. En el judici, la fiscalia va assegurar que es tractava d'un cas gravíssim. La defensa va reclamar l'absolució perquè el banc va contractar Mateu per coordinar les relacions amb uns inversors estrangers que volien muntar una societat a Andorra, gestió que no va arribar a bon port.

Mateu ja ha informat que recorrerà la sentència perquè creu que no reflecteix la realitat.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: