ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Condemnes d'entre 7 i 5 anys de presó ferma per als 9 principals acusats pel cas Dalton

www.andorradifusio.ad

El Tribunal de Corts ha notificat la sentència als processats per l''operació Dalton', que va permetre desarticular fins a tres xarxes de distribució de cocaïna i cànnabis. Ha condemnat a penes d'entre set i cinc anys de presó els principals acusats, als quals ha absolt de formar part d'una associació il·lícita. Dels 28 processats, n'ha condemnat 22.

El Tribunal de Corts ha condemnat els nou acusats principals per tràfic, venda o cessió de cocaïna i cànnabis en gran quantitat i en grup organitzat, però els ha absolt del delicte d'associació il·lícita. La pena més elevada ha estat de set anys de presó, expulsió definitiva i 15.000 euros de multa. Ha recaigut sobre la traficant de Tarragona que subministrava la droga a les tres xarxes desarticulades.

El Tribunal de Corts imposa sis anys de presó i 12.000 euros a l'encarregat d'un bar d'Encamp on es va iniciar la investigació, a un altre petit traficant d'Encamp i un subministrador alternatiu de les diferents xarxes. El clan familiar que traficava des d'un mas de Sant Julià de Lòria i des d'un local de la Massana també ha estat penat. La mare, dos fills i la jove compliran entre sis i quatre anys de presó ferma. La filla petita sortirà aviat de la Comella en haver complert els tres anys de presó ferma imposada de manera preventiva. Li quedaran dos de condicional.

El Tribunal ha condemnat tretze persones més per consum o venda i n'ha absolt sis.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Marta Paixà

Comparteix: