ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Congelació dels lloguers amb matisos

www.andorradifusio.ad

El ministre d'Afers Socials i Habitatge revisarà la prohibició d'augmentar el preu del lloguer més enllà de l'IPC perquè no donava resposta a algunes casuístiques del mercat d'habitatge. També ha dit que l'executiu no està d'acord amb utilitzar una part del fons de reserva de la CASS per rehabilitar pisos i que tornin a aflorar, i aposta per crear un fons d'inversió on la CASS hi pugui participar.

El Govern repetirà la congelació de l'augment del preu del lloguer més enllà de l'IPC. Però la mesura no serà estrictament com la que ha funcionat aquest any.

El ministre Víctor Filloy ha explicat que hi ha matisos perquè les actuals limitacions no atenen tot el mercat d'habitatge "i no donava resposta a algunes casuístiques molt concretes del mercat de l'habitatge".

Filloy, que ha assistit a la celebració de Meritxell al Cedre, no ha volgut donar més detalls o avançar les qüestions que es tractaran a la Taula de l'habitatge que es celebrarà divendres que ve.

Sobre la proposta del PS d'utilitzar una part del fons de reserva de jubilació per a la rehabilitació de pisos, l'executiu creu en la filosofia de la idea, però no en el camí. Diu que el Govern ho encarava "cap a un fons d'inversió on la CASS pugui participar i no tant en modificacions del procediment del fons de reserva per invertir".

El ministre ha explicat que s'està treballant en un full de ruta en matèria d'habitatge per alleugerir la pressió del mercat.

Algunes accions es presentaran la setmana que ve a tots els actors socials que intervenen a la Taula d'habitatge perquè puguin validar el fil conductor i afegir-hi altres idees.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

3.230.154.129