ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Congrés Internacional per a la Conservació del Trencalòs, per primera vegada als Pirineus

www.andorradifusio.ad

Andorra acull per primera vegada el Congrés Internacional per a la Conservació del Trencalòs aquest cap de setmana. Té com a finalitat compartir els diferents projectes d'introducció i seguiment de l'espècie a Europa. La trobada coincideix amb el 20è aniversari del conveni de col·laboració del Govern i l'Associació per a la Defensa de la Natura que ha aconseguit mantenir una parella de trencalossos nidificant al país des de principi de segle.

L'objectiu del Congrés Internacional per a la Conservació del Trencalòs és intercanviar coneixements sobre l'espècie i mostrar els diversos projectes d'introducció a diferents zones europees com els Alps, el Massís Central francès i Andalusia, però també de conservació de les poblacions salvatges com la del Pirineu, la més important d'Europa.

José Tavares és el director de la Fundació per la Conservació del Voltor i posa en relleu com "aquí està reunit un centenar d'experts de l'espècie de 16 països d'Europa que treballen amb el trencalòs per explicar què ha passat durant l'últim any, planificar el següent i intercanviar coneixements i impressions sobre la conservació de l'espècie, que és molt important a nivell europeu".

La trobada, que es fa als Pirineus per primera vegada, coincideix amb el 20è aniversari de la creació del Pla d'Actuacions per a la Conservació del Trencalòs (PACT).

El conveni entre el Govern i l'Associació per a la Defensa de la Natura ha estat un èxit. Actualment hi ha una parella que nidifica al país i que ha reproduït fins a sis cries que han pogut enlairar-se.

El Ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat continuarà donant suport al PACT els pròxims anys. La directora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Ferrer, recorda que "es va aprovar la Llei de conservació del medi natural, la biodiversitat i el paisatge que ja preveu unes actuacions, una comissió de seguiment de la biodiversitat i unes actuacions per les espècies amenaçades".

Àngel Bonada, coordinador del PACT, pensa que aquest programa "ha de continuar com a mínim amb les tasques que s'han fet" i, fins i tot, "hauria de créixer i  integrar-se amb la conservació de més espècies com el gall de bosc i el mussol pirinenc".

Les jornades inclouen diferents activitats més enllà de les ponències, com ara la visita, diumenge, a la zona del Forn de Canillo, on es va detectar el primer niu de trencalòs al país a menys de dos quilòmetres del Palau de Gel, on es du a terme el congrés.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Anna Ginestà
Imatges cedides: Govern d'Andorra

Comparteix:

3.236.117.38