ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Consell de Comú ha aprovat un crèdit extraordinari per fer una passarel·la al Tarter

www.andorradifusio.ad

Canillo instal·larà una passarel·la elevada o uns passos soterranis de vianants a l'entrada de la pleta del Tarter aquest hivern. El lloguer costarà uns 45.000 euros. És una prova pilot per agilitzar el trànsit de vehicles a la carretera general, i millorar també la seguretat dels vianants que l'han de travessar. Pel que fa a l'estructura, el Comú aposta pels passos soterranis, però son un projecte més costós i llarg. Tot i que encara es troben en un punt primari i s'han d'escoltar les propostes de les empreses interessades, la idea és fer la prova aquest hivern. 

La sessió de consell de comú extraordinari també ha aprovat suplements de crèdit de mig milió d'euros per col·locar proteccions a la carretera de Montaup, per a uns treballs a la xarxa d'aigua potable d'Incles, i per l'adquisió d’un vehicle per al departament d’Obres i Serveis.

El cònsol de Canillo, Francesc Camp, ha explicat que la voluntat comunal és dur a terme una prova pilot a la carretera del Tarter durant aquest hivern. "La voluntat si que està, com a mínim aquest hivern, perquè és un lloc conflictiu de pas. El pas de viantats era d'un cert risc perquè passen  molts cotxes i llavors a veure si podem al final aquesta prova, i a veure després els resultats".

D'altra banda, la minoria no ha votat a favor de les propostes per mostrar el seu descontent amb aquesta sessió d'urgència, i la manca de comunicació amb la resta del comú. Així ho ha manifestat la consellera de la minoria Dolors Cabot ha manifestat que no se'ls ha tingut en compte per a la presa de desicions. "Que ens ho proposi, que ens ho expliqui i nosaltres, si és un bé per la parròquia, no tenim cap problema a secundar-ho. Realment no volen que estiguem presents absolutament en res."

Informa: Maria Lucena
Imatges
: Fernando Montero

Comparteix: