ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Consell General endega un nou curs polític intens

www.andorradifusio.ad

El Consell General deixa enrere un curs polític marcat encara per la crisi sanitària de la Covid-19 i en el qual s'han aprovat lleis importants com la modificació del codi de circulació, la creació de l'Institut Nacional de l'Habitatge i la taxa verda. El d'enguany es preveu un període de sessions intens, en el qual ja hi ha uns vint textos a treballar i debatre.

Les sessions a l'hemicicle del Consell General es van reprendre la setmana passada amb l'aprovació de la pròrroga de la facultat del Govern per aplicar mesures excepcionals per controlar la pandèmia. Continuarà aquesta setmana amb el debat d'orientació política. 

Es preveu un curs polític intens amb una agenda legislativa que ja disposa d'una vintena de textos a tràmit parlamentari. La gran majoria es troba en període per presentar esmenes, és a dir, per exposar-hi modificacions.

Una d'elles és la d'igualtat, que pretén potenciar la formació en matèria d'igualtat, desplegar un règim sancionador i crear l'Institut Andorrà de les Dones. 

Una altra és la de la persona i la família, que va entrar la majoria per actualitzar la normativa a l'actual realitat social i agrupar en un sol text la reglamentació relativa a aquesta matèria.

D'altres ja es troben treballant-se en comissió, com la de protecció de dades personals, presentada pels grups de la majoria i el socialdemòcrata, que permetrà ampliar i reforçar el marc legislatiu vigent i adaptar-se a la normativa europea.

D'altra banda, després d'una aturada del treball en comissió i onze pròrrogues del termini per presentar esmenes, la comissió d'Economia treballa en la llei de transparència i accés a la informació pública, necessària per millorar la relació entre l'administració i la ciutadania.

La junta de presidents ja ha establert el calendari de sessions per als propers mesos. A tots els textos ja tramitats, se n'hauran de sumar dos prioritaris: el pressupost per al 2022 i una nova llei de mesures urgents en matèria d'habitatge i poder adquisitiu.

Informa: Oliver Jaén
Imatges: Arnau Gaya-Ricard Tenza

Comparteix: