ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El cònsol d'Encamp aposta per comprar tres terrenys del Prat Gran per 16 milions i llogar-ne un quart

www.andorradifusio.ad

El cònsol major d'Encamp aposta per una operació de lloguer i compra per garantir la continuïtat del Prat Gran. El cost estimat per comprar tots els terrenys és de 38 milions, una xifra que no està a l'abast de les finances comunals. Per això defensa aquesta proposta mixta, que ha generat, d'entrada, força divisió.

Jordi Torres vol comprar les tres parcel·les més petites de les cinc en què es divideix el Prat Gran. Les altres dues més grans, de dimensions similars, una ja és propietat del comú gràcies a la cessió obligatòria de sòl, mentre que per a l'altra preveu establir un lloguer amb la propietat a llarg termini.

Aquesta és la proposta que ha presentat el cònsol encampadà en una reunió de poble en què han assistit unes 200 persones. Entre els arguments que ha donat per defensar-ne la continuïtat hi ha l'interès general, la definició del pla d'urbanisme i els 6,9 milions que s'hi han invertit.

La compra de les tres parcel·les costaria uns 16 milions d'euros, que es faria amb un préstec a 15 o 20 anys, mentre que el preu de lloguer de la quarta encara s'està acabant de negociar amb la propietat.

El comú tindria, doncs, prop de 10.000 metres quadrats d'un terreny de 19.000. Torres ha remarcat que "els propers consolats s'hauran de plantejar realment què volen fer". En cas de voler continuar amb el Prat Gran "estarem obligats, quan acabi aquest termini, a comprar l'altra parcel·la", ha afegint explicant que també s'obren diverses opcions, com "remodelar el Prat Gran, o fer alguna cosa més petita i remodelar-lo de manera que no haguem d'assumir l'altra part d'aquí 12 o 15 anys". 

Torres ha explicat que econòmicament el comú podria afrontar l'operació sense tensar la tresoreria, en part perquè enguany acaba el préstec del Funicamp, i la quantitat seria similar, de prop d'1 milió. "Estariem a un 111% del límit de 200% que permet la llei". I quant a la capacitat d'inversió, diu que la del proper consolat seria de 2,6 milions, "és a dir, gairebé les mateixes condicions amb què acabem nosaltres".

La proposta ja s'ha comentat als grups de l'oposició i no hi ha unanimitat. El cònsol descarta fer cap consulta popular i assenyala que la decisió es prendrà al consell de comú, on no descarta donar llibertat de vot.

Molts dels assistents a la reunió de poble no veien massa clar tancar l'operació abans de les eleccions. D'altres apostaven per descentralitzar l'espai verd de la parròquia i tampoc compartien que fos multifuncional.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

3.226.248.180