ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els cònsols volen implicar-se en els canvis per evitar situacions com la de l'esllavissada a la CG-1

www.andorradifusio.ad

L'esllavissada de Sant Julià ha generat neguit entre els cònsols que volen ser proactius en els canvis legislatius a la llei del sòl. Per això han creat una comissió per treballar conjuntament amb el Govern les modificacions. La reunió de cònsols també ha acordat signar un conveni de col·laboració amb l'executiu per qüestions que afecten els comuns en les negociacions amb Brussel·les.

Els comuns volen ser part activa en la reforma de la llei del sòl i dels seus reglaments per evitar deixadesa en desmunts i evitar que episodis com el de Sant Julià es repeteixin.

El portaveu de la reunió de cònsols, David Baró, ha recordat que la competència urbanística és dels comuns i per això volen estar-hi implicats.

Aquest dimarts han acordat crear una comissió de treball de 4 cònsols i mantenir reunions periòdiques amb el ministre d'Ordenament Territorial. D'entrada valoren una de les propostes del Govern de lligar un projecte d'excavació a un de constructiu i consideren que es podria aprofitar el treball per introduir més millores al text.

La cònsol Conxita Marsol ha posat de manifest com en algunes ocasions els comuns han de fer inversions per assegurar zones per valors de 10.000 o 15.000 euros que després reclamen a la propietat. Diu, però, que de vegades es troben amb imports superiors als 100.000 i, en aquests casos, creu que s'hauria d'estudiar "alguna garantia o aval".

L'acord amb la UE

El que també han acordat és signar un conveni de col·laboració amb l'executiu per temes relacionats amb l'acord d'associació amb la Unió Europea.

I és que les negociacions també afecten els comuns, que s'han compromès a trametre dades al Govern sobre aspectes que podrien canviar després d'associar-se amb la UE. Una és per exemple el que s'anomenen ajudes d'estat, bàsicament inversions de comuns en societats públiques.

L'acord també afecta la nova llei de contractació pública, que hauria d'estar enllestida el 2020 i que també haurà de tenir en compte els estàndards europeus.

Finalment els comuns també s'han compromès a cedir espais al Govern per dur a terme les reunions informatives sobre l'acord d'associació. 

Informa: Anna Pifarré
Imatges: Josep Maria Garcia

Comparteix:

3.238.62.144