ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Constitucional tomba dos articles de la Llei de la funció pública

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Constitucional ha acceptat parcialment el recurs dels liberals i els socialdemòcrates contra la llei de la funció pública. Considera que dos dels articles, els que fan referència als horaris dels empleats públics i a la participació dels sindicats, són contraris a la carta magna.

El Tribunal Constitucional ha declarat contraris a la carta magna dos dels articles de la llei de la funció pública. Concretament, els que tracten sobre com ha de ser la jornada de treball dels funcionaris i el de la participació dels sindicats en el desenvolupament d'aquest text legal. En aquest darrer cas, se'ls donava el paper d'observadors. Els magistrats de l'alt tribunal consideren que aquestes dues situacions no es poden regular per reglament com s'afirmava al text legal. També sentencien que la resta dels punts no vulneren la llei.

La resolució judicial arriba després que fa dos mesos els socialdemòcrates i els liberals presentessin d'una manera conjunta un recurs d'inconstitucionalitat. Entre els principis que consideraven vulnerats hi havia les llibertats sindicals o el fet que s'obria la porta perquè, per reglament, el Govern pogués decidir al marge de la llei.

Pere López, que aleshores era el cap de llista del PS, va dir que no s'havia volgut tenir en compte la veu dels sindicats per redactar-la. Jordi Gallardo, que liderava la candidatura nacional liberal, va assegurar que el text anava en detriment d'una funció pública no polititzada. La cartera de funció pública està ara en mans, precisament, dels liberals.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

18.232.38.214