ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Constitucional tomba el recurs d'empara dels Cachafeiro, que hauran de marxar del Punt de Trobada

www.andorradifusio.ad

La família Cachafeiro haurà d'abandonar el Punt de Trobada. El Tribunal Constitucional ha tombat el recurs d'empara que van presentar i considera que no s'han vulnerat drets. El procés de desnonament es reactivarà un cop es torni a reactivar el procediment d'execució.

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'empara que va presentar la família Cachafeiro contra la sentència del Tribunal Superior que els obligava a abandonar el Punt de Trobada i retornar el terreny a la propietat, la família Mallol. Així doncs, el desnonament que va quedar aturat en acceptar-se el recurs, ara seguirà el seu curs, un cop la batlle competent torni a reactivar el procediment d’execució. Serà en aquest moment quan els actuals inquilins del centre comercial hauran de presentar un pla definitiu per deixar la instal·lació i satisfer la corresponent indemnització per "ocupació indeguda", que ascendeix a més d’un milió d’euros. Per ara, l’advocat de la família Cachafeiro no s’atreveix a posar una data, donada la situació actual marcada per la pandèmia de la Covid-19.

A la sentència emesa aquest dimarts, el Tribunal Constitucional no fa cap mena de referència al principal argument dels Cachafeiro en el seu recurs, que era que se'ls havia aplicat la llei d'arrendaments urbans del 1999, quan el contracte de lloguer era del 1982. Per tant, que el text legal s'havia aplicat amb retroactivitat, la qual cosa suposava una vulneració de drets. L'Alt Tribunal nega que hagi estat així i, a més, recorda que no és una tercera instància i que no li correspon modificar les decisions preses per la Batllia i el Tribunal Superior, les quals considera que s’ajusten a "les regles del raonament lògic, formal i jurídic".

Ara, doncs, la família Cachafeiro ja no té cap més instància judicial on recórrer al Principat.

Informa: Laura Massegú

Comparteix:

18.207.250.80