ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El Constitucional torna a fallar a favor d'un afectat del cas Valora pel retard en el procés judicial

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Constitucional ha tornat a fallar a favor d'un demandant del cas Valora, que haurà de ser indemnitzat perquè s'ha vulnerat el dret a una durada raonable del procés judicial.

El client de Valora que va presentar un recurs d'empara contra l'activitat de la secció penal especialitzada número 1 de la batllia i la vulneració del dret a un procés degut de durada raonable. Demanava noves diligències que no s'han fet en un termini de dos anys.

La fiscalia ha assegurat que el problema és degut a l'acumulació de dossiers a la batllia, però el Constitucional, com ja ha fet en alguna ocasió anterior, ha argumentat que aquest no és motiu perquè es retardin els processos judicials.

També ha demanat que cal trobar solucions a aquests problemes estructurals i generalitzats al sistema judicial.

El Constitucional ja ha fallat en alguna altra ocasió sobre aquesta qüestió en relació al cas Valora, un afer que va esclatar el 2007 quan l'Institut Nacional de Finances va intervenir la societat.

D'altra banda, el TC també ha desestimat dos recursos presentats pels germans Cierco com a antics accionistes majoritaris de BPA. Un és pel cas de la societat Landstreet, en el qual consideraven que la batlle que duia a terme la instrucció no era competent. Amb la sentència, la instrucció del cas, es reactiva.

Informa: Redacció
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

3.235.105.97