ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La construcció contribueix a l'augment d'un 70% del consum elèctric aquest any

www.andorradifusio.ad

El consum elèctric del sector de la construcció puja un 70% respecte a la variació en kWh del 2019. A les llars la factura de la llum es manté estable amb un 5,8% més que l'any passat.

FEDA es recupera de la davallada en el consum d'energia elèctrica detectat a final de març i atribuït en aquell moment al tancament de pistes i la nul·la ocupació hotelera per la crisi sanitària del coronavirus.

Si en aquell moment es parlava de gairebé un descens del 40%, avui hi ha un 11,9% per sota del 2019 en el conjunt del sector empresarial.

Si s'observa al detall i amb les especialitzacions de cada empresa, la construcció ha experimentat una variació de kWh per sobre del registrat el 2019 del 70%. A les cases particulars es manté una recuperació del consum per sobre del 5% respecte de l'any passat.

La direcció de l'elèctrica valora aquestes dades com el resultat d'una recuperació econòmica cada cop més propera, segons ha destacat el director de FEDA, Albert Moles.

L'obertura de fronteres ha portat visitants i alguns s'han desplaçat amb vehicles elèctrics. El consum dels carregadors així ho testimonia.

En aquest sentit, Moles ha assenyalat que "cada dia es veuen més cotxes elèctrics de fora que venen a Andorra" i ha remarcat que un prop del 5% de les càrregues provenen d'aquests vehicles.

El teletreball com a forma cada cop més estesa de gestionar la feina en una empresa es pot veure en diversos consums, però el més evident és el de l'apartat de les professions liberals, que es manté en positiu amb un 3%.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: A.Refart
Locució: Gemma Rial

Comparteix:

3.239.51.78