ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La construcció demana solucions per contractar mà d'obra qualificada

www.andorradifusio.ad

La construcció, com el sector hoteler, està tenint problemes per cobrir llocs de feina per la manca de mà d'obra qualificada. Des de l'associació de contractistes es demana encetar diferents eixos d'actuació, com per exemple, obrir quotes per acollir més treballadors forans.

El sector de la construcció lamenta un problema important de manca de mà d'obra. De fet, l'Associació de Contractistes d'Obra assegura que les empreses estan tenint moltes dificultats per cobrir llocs de feina disponibles.

Les principals raons: un nivell de vida elevat, uns sous baixos i la manca d'habitatge de lloguer assequible. Tot plegat, problemàtiques que s'han de resoldre a llarg termini, ha assenyalat la gerent d'ACODA, Mònica Dalmau. Com a solució provisional, l'associació demana obrir quotes i acollir més treballadors que hi puguin estar interessats. 

Paral·lelament, el sector també vol fomentar la formació entre els inscrits al Servei d'Ocupació per recollir l'interès que hi pugui haver. Creu que s'ha de treballar també per tornar a incentivar els oficis. 

Els qui s'estan formant contínuament són els treballadors en plantilla, que reben cursos sobre els nous materials emprats en la construcció. Materials que, com indica la llei d'economia circular, han de ser poc contaminants. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Anna Romagosa - Arxiu RTVA

Comparteix: